Rakettforsker bygger bybane i Bergen

Som konsulent i Rada Norge, får du jobbe med krevende og spennende prosjekter. Det er Geir Eivind Jonsrud et levende eksempel på.

– Jeg har jobbet med subsea og romfart tidligere. Sistnevnte jobb dreide seg om å utvikle elektronikk for satellitter, men jeg hadde gleden av å simulere kontrollkretsen til drivstofftanker på Ariane 5 etter et havari i oppstarten. Grunnlaget er litt tynt, men det er artig å kalle meg for en«rakettforsker», sier Geir Eivind Jonsrud.

Stråler kvalitet 

Selv om han ikke lenger jobber med raketter, kan sivilingeniøren fortsatt skilte med en spennende jobb. Nå er han prosjekteringsleder i Sweco med ansvar for bybanebygging i Bergen.  

– Alle har et forhold til bybanen, så det er utrolig gøy å jobbe med. Ser man på det som er bygget så langt, er det lett å bli imponert. Alt er veldig gjennomført med løsninger som stråler av kvalitet, sier Rada Norge-konsulenten.

Les mer om Bybane-prosjektet Jonsrud jobber med

Det er lettere sagt enn gjort å være prosjekteringsleder. Naturlig lys, kunstig lys, friksjon, skygger og broer. Det er mye å ta hensyn til når Jonsrud og kollegene skal binde sammen bydelen Fyllingsdalen med Sentrum, samt bygge en garasje for bybane-vognene inne i fjellet. Til gjengjeld får han oppleve mye som konsulent i Rada Norge.

– Det er en veldig bred rolle med mye ansvar, men jeg lærer utrolig mye. På mange måter er jeg en problemløser, sier «rakettforskeren». 

Spennende prosjekter

Noen dager sitter han opptatt i prosjektmøter. Andre dager sitter han på kontoret og fokuserer på den lange listen over gjøremål. Ifølge Jonsrud er det umulig å beskrive en helt vanlig dag på kontoret, men fellesnevneren er at ting skjer i et høyt tempo.

– Dagene er travle og veldig forskjellige. Heldigvis har jeg et godt team med profesjonelle personer rundt meg. Det er en fryd å jobbe sammen med dem.

Jonsrud liker når han får jobbe med forskjellige prosjekter og når det er mye som skjer. Han har vært ansatt i Rada Norge siden 2015 og er godt fornøyd med konsulent-livet. Sivilingeniøren trekker spesielt fram dette med trygghet. Noen kjenner nok på usikkerheten rundt det å ha nok oppdrag å jobbe med, men Rada har stadig flere spennende og krevende prosjekter til konsulentene sine.  

– Lønningene er gode, og det er en hyggelig gjeng å jobbe sammen med. Men det viktigste er at man har oppdrag å jobbe med, og der er Rada Norge dyktige. De er flinke til å finne spennende prosjekter. Dette gir meg gode muligheter til å både lære og oppleve mye.   

Til andre dyktige ingeniører der ute. Hvorfor skal de jobbe i Rada Norge?  

– I tillegg til det jeg allerede har nevnt, er det et veldig enkelt selskap å forholde seg til. Vurderer du å bli konsulent, må du se på totalpakken. Men i mine øyne er Rada Norge det beste stedet å være.

Vil også du ha en jobb der du får jobbe med krevende og spennende prosjekter? Da bør du sjekke ut stillingsportalen vår. Rada Norge er alltid på jakt etter dyktige ingeniører.

Adresse

IKM RADA AS
Spaces Media City Bergen
Lars Hillesgate 30
5008 Bergen

Cookies